Verfijnen

Soort
Omlaag
Land
Omlaag
Druivenras
Omlaag
Sorteren op
Omlaag

Biologisch vs. Biodynamisch

Leuk, maar wat betekenen deze begrippen eigenlijk en in wat verschillen ze van elkaar? Biologische wijnen moeten biologische druiven bevatten. Bij een biologische teelt ligt de nadruk op goede grondbewerking. Bij het verbouwen van deze druiven worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt tegen schimmels en ongedierte, maar compost. Voor biodynamische Wijnen gelden in principe dezelfde regels als bij biologische wijnbouw, maar de biodynamische wijnboeren gaan Nog een stapje verder. Zo gebruiken ze geen compost als voeding, maar werken ze met speciale kruidenmengsel.

Biodynamische kalender

De grootste toevoeging van biodynamische wijnbouw is het werken met en volgens een biodynamische kalender. De wijnboer maakt gebruik van zogeheten kosmische krachten. Longridge Wine Estate past de timing van het planten van de wijnstokken, oogst- en snoeiwerkzaamheden aan aan de zon- en maanstanden. Volgens de oprichter van biodynamische landbouw Rudolf Steiner (1861-1925) bezitten de volle maan, Venus en Mercurius namelijk kosmische krachten die de gezondheid van planten kan beïnvloeden en ziektes en plagen kan bestrijden.

Longridge Wine Estate

Hoe proeft dat? Puur, natuurlijk, uniek. Longridge behandelt haar wijngaarden als mensen van vlees en bloed. De bodem van de wijn is niet behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen en de druiven groeien in de meest natuurlijke omgeving mogelijk. Alles verloopt volgens een natuurlijk proces. Dit maakt dat alles nét wat langer duurt, maar op een prachtige manier ontwikkeld. Het resultaat? Een hoger alcoholpercentage, zonder dat je een kater krijgt van de wijnen. Elegante wijnen met een fijne mineraliteit, die de potentie hebben om in een aantal jaar nog verder te ontwikkelen en nóg mooier worden.