Aanmelden bij Hein Beins (henk@heinpost.nl

Zaterdag 4 november organiseren we in onze winkel (maps) een Najaarsproeverij waarbij we je graag laten kennismaken met vier wijnhuizen waar we trots op zijn. We presenteren een prachtige selectie wijnen op vier proeftafels, waaronder enkele nieuwe aanwinsten/oogstjaren en wijnen speciaal voor het najaar.

Wat kan je verwachten?

Per wijnhuis gaan we 6 verschillende wijnen proeven. In totaal kan je 24 verschillende wijnen komen proeven. Van betaalbare kwaliteit tot prachtige boutique wijnen.

Kom jij ook?

Graag verwelkomen wij je op zaterdag 4 november tussen 13.00 en 17.00 uur op onze locatie aan het Overwinningsplein 20-22 in Groningen. 

Aanmelden

Deelname aan de proeverij is kosteloos, aanmelden is verplicht. Dit kan door je op te geven bij Henk Beins in de winkel of via henk@heinpost.nl

- Na aanmelding ontvang je een bevestiging.
- Het is mogelijk dat de najaarsproeverij vol zit. In dat geval zullen wij contact met je opnemen.

Algemeen

Thema: Najaarsproeverij 2023
Datum/tijd: zaterdag 4 november van 13.00 t/m 17.00
Entree: Gratis
Aanmelden: Verplicht bij Henk Beins (henk@heinpost.nl)
Adres: Overwinningsplein 20 - 22, Groningen
Vestiging: Hein Post Wijn & Delicatessen

Castello Monaci

Castello Monaci is in 1970 opgericht. Niet ver van Lecce, dichtbij de zee aan de weg naar Taranto bij de poorten van Salice Salentino, bevinden zich eeuwenoude olijfboom- en wijngaarden rondom het domein Castello Monaci. Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de primitivo, negroamaro en malvasia nera. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit. Volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid. Castello Monaci werkt zoveel mogelijk natuurlijk en is onderdeel van de ‘slow wine’ beweging. De wijngaarden pal naast de zee gelegen en het klimaat zorgen ervoor dat de druiven op een natuurlijke manier beschermd worden tegen ziekten. Het kasteel, in het midden gelegen, is behalve de wijnkelder ook een van de meest populaire trouwlocaties van Italië.

St. Michael-Eppan

Hans Terzer is sinds 1977 de wijnmaker van St. Michael-Eppan. Vanaf het begin heeft hij altijd zijn visie nagestreefd door te zoeken naar kwaliteit in de wijngaard en in de kelder. Hij wordt beschouwd als één van de pioniers van de productie van witte wijnen in Zuid-Tirol en wordt erkend als een van de belangrijkste figuren in de Zuid-Tiroolse wijnindustrie. Hij was de eerste wijnmaker in Zuid Tirol die witte wijnen liet rijpen op houten vaten, iets wat zijn passie en vakmanschap onderstreept.

Château Martinolles

Domaine/Château Martinolles maakt een heel gamma aan wijnen van uitstekende kwaliteit. Chateau de Martinolles uit Saint Hilaire, 15 km van de historische stad Carcassonne, is al decennia lang vermaard om zijn Crémant de Limoux, maar ook de andere wijnen van dit domein van Jean-Claude Mas zijn mooi. Martinolles ligt uniek, in een vallei die profiteert van zowel warme Mediterrane invloeden als van koele Atlantische stromingen. Chardonnay en pinot noir zijn zeer terroir- en klimaat gevoelig. Als ze nèt rijp worden, zoals in de Bourgogne, geven ze wijnen met balans en spanning, mineraliteit en frisheid.

Bodegas Borsao

De geschiedenis van Bodegas Borsao begint in 1958 wanneer een aantal wijnboeren een samenwerking begint en de Coöperatie de Borja oprichtten. Er zijn nu totaal 620 wijnboeren aangesloten die een wijngaardareaal beheren van 2430ha. De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen tussen de Monte Moncayo en de rivier Ebro op hoogten tussen de 300 en 700 meter. Vanaf 2001 hebben de coöperaties van Borja Pozuelo en Tabuenca hun krachten gebundeld en is Bodegas Borsao S.A. opgericht. Met als doel de beste Garnacha wijnen te produceren uit de regio. De aanstelling van wijnmaker José Luis Chueca onderstreept dit doel; hij wordt wereldwijd gezien als ‘the master of Garnacha’.