Longridge Wijnen
Longridge is een van de meest toonaangevende biologische en biodynamische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten van dit moment.
Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. En dit doen ze met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd. Kun je het je voorstellen: Eenden waggelen door de wijngaard om het aantal insecten onder controle te houden en de traditionele Afrikaanse Nguni-runderen zorgen voor het compost. En zo zijn er nog talloze manieren hoe Longridge er voor zorgt dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van pesticiden.
Zuid Afrika, Stellenbosch
Longridge The Emily Rosé
Smaakprofiel | Aardbei, guave, ananas, kiwi, groene appel, milde zuren, zacht tropisch fruit, schone finale |
---|---|
Druivenras | Chardonnay, Pinot Noir |
Zuid Afrika, Stellenbosch
Longridge Chardonnay
Smaakprofiel | Citrusfruit, shortbread, rijpe perzik, bescheiden houtinvloed, lekker 'vet' , maar ook fris, lengte |
---|---|
Druivenras | Chardonnay |
Bijzonderheden | Biodynamisch |
Zuid Afrika, Stellenbosch
Longridge Chenin Blanc
Smaakprofiel | Wit steenfruit, perzik, ananas, mineralen, miniem vleugje hout, frisse zuren |
---|---|
Druivenras | Chenin Blanc |
Bijzonderheden | Biodynamisch |
Zuid Afrika, Stellenbosch
Longridge Pinotage
Smaakprofiel | Cassis, bessen, pruimen, zoete kruiden, rokerige toon, sappig, elegant |
---|---|
Druivenras | Pinotage |
Bijzonderheden | Biodynamisch - 'pinotage' is een typisch zuid-afrikaanse kruising van pinot noir en cinsault |
Zuid Afrika, Stellenbosch
Longridge Merlot
Smaakprofiel | Rood en zwart fruit met rijpe aardbeien, pruimen, zwarte bessen, pure chocolade, groene kruiden, medium body |
---|---|
Druivenras | Merlot |
Bijzonderheden | Biodynamisch |
Biologisch vs. Biodynamisch
Leuk, maar wat betekenen deze begrippen eigenlijk en in wat verschillen ze van elkaar? Biologische wijnen moeten biologische druiven bevatten. Bij een biologische teelt ligt de nadruk op goede grondbewerking. Bij het verbouwen van deze druiven worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt tegen schimmels en ongedierte, maar compost. Voor biodynamische Wijnen gelden in principe dezelfde regels als bij biologische wijnbouw, maar de biodynamische wijnboeren gaan Nog een stapje verder. Zo gebruiken ze geen compost als voeding, maar werken ze met speciale kruidenmengsel.
Biodynamische kalender
De grootste toevoeging van biodynamische wijnbouw is het werken met en volgens een biodynamische kalender. De wijnboer maakt gebruik van zogeheten kosmische krachten. Longridge Wine Estate past de timing van het planten van de wijnstokken, oogst- en snoeiwerkzaamheden aan aan de zon- en maanstanden. Volgens de oprichter van biodynamische landbouw Rudolf Steiner (1861-1925) bezitten de volle maan, Venus en Mercurius namelijk kosmische krachten die de gezondheid van planten kan beïnvloeden en ziektes en plagen kan bestrijden.
Longridge Wine Estate
Hoe proeft dat? Puur, natuurlijk, uniek. Longridge behandelt haar wijngaarden als mensen van vlees en bloed. De bodem van de wijn is niet behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen en de druiven groeien in de meest natuurlijke omgeving mogelijk. Alles verloopt volgens een natuurlijk proces. Dit maakt dat alles nét wat langer duurt, maar op een prachtige manier ontwikkeld. Het resultaat? Een hoger alcoholpercentage, zonder dat je een kater krijgt van de wijnen. Elegante wijnen met een fijne mineraliteit, die de potentie hebben om in een aantal jaar nog verder te ontwikkelen en nóg mooier worden.