Olijfolie, Azijn & Olijven
Olijfolie zit boordevol onverzadigde, goede vetten en is niet alleen gezond, maar ook heerlijk. Samen met azijn of aceto balsamico maakt het een perfecte dressing voor salades. Let op de juiste verhouding voor dressings: tweederde olie en eenderde azijn. Onze extra vergine olijfolie en azijnen/balsamico's zijn van topkwaliteit. Proef het maar! Daarnaast bieden wij heerlijke olijven aan, boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen. Ze zijn perfect als snack of toevoeging aan salades en pasta's.
Boeren olijfolie extra vergine 1000ml
Smaakprofiel | Fijne kwaliteit, walnoten, pepertje, |
---|
Roi olijfolie extra vergine Monocultiva 'Taggiasca' 500ml
Smaakprofiel | Gemaakt van één type olijf, de taggiasca olijf. zoet met tonen van noten en gras |
---|
Clemente olijfolie extra vergine '1895' 500ml
Smaakprofiel | Intens fruitige geur, en dichte textuur. olijfolie met hoog voedings- en vitaminegehalte. |
---|
Ranise olijfolie extra vegine 'il Liguritio' 100ml
Smaakprofiel | Subtiel, hints van gras en artisjok, milde peperigheid |
---|
Ranise olijfolie extra vegine 'il Liguritio' 750ml
Smaakprofiel | Subtiel, hints van gras en artisjok, milde peperigheid |
---|
Aceto Balsamico IGP Due Vittorie Oro 250ml
Smaakprofiel | 3 jaar gerijpt. hoge kwaliteit, rijk en vol van smaak |
---|
Aceto Balsamico IGP Due Vittorie Famiglia 250ml
Smaakprofiel | 10 jaar gerijpt. diepe, complexe smaak, fijn balans tussen zoet en zuren |
---|
Aceto Balsamico Mussini Gran Moro 15 jaar 250ml
Smaakprofiel | 15 jaar gerijpt. geurig, intens, stroperig, mooi zoet met fijne zuren |
---|
Tips & Tricks Olijfolie
Licht, lucht en tijd zijn de grootste boosdoeners van olijfolie en azijn. Vandaar dat goede olijfolie en azijn altijd in een donkere fles zit. Zet je fles olijfolie ook altijd op een donkere plek.
De drie officiële benamingen om de smaak van olijfolie aan te duiden, zijn fruitig, bitter en scherp.
Om olijfolie te proeven doe je een klein beetje olijfolie in een glas. Dek af met je hand en wals de olie rond. De juiste proeftemperatuur is ongeveer 26 °C. Neem een klein slokje. Net als bij wijn laat je de olie even extra door je mond gaan om lucht toe te voegen. Moet je kuchen, dan is de olijfolie peperig. Een goede olijfolie is niet vet: je mond is vlak na het proeven alweer schoon.