Vegroot je kennis over wijn..

Hein Post Wijn & Delicatessen geeft leuke en leerzame proeverijen in onze winkel en aan huis. Interesse? Hieronder vind je het contactformulier, we helpen je graag verder..

Ontdek de wondere wereld van wijn. Vergroot je kennis over het maken en proeven van wijn in een gezellige sfeer met een groep vrienden of collega’s. Wijn is een prachtig natuurproduct en er bestaan honderden verschillende druiven en dus ook honderden verschillende wijnen. Wijn maken is een eeuwenoud ambacht, waar klimaat, ligging en bodem onder andere de kwaliteit van de wijn bepalen. En ieder heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur en over smaak valt niet te twisten. Maar een wijn kunnen herkennen aan de kleur, de geur en de smaak is hartstikke leuk. Daar hoort dus goed leren proeven bij. Tijdens de proeverij krijg je ca. 8 wijnen te proeven met bij elke wijn een eigen verhaal. Je gaat wijn pas goed waarderen als je het echt geproefd hebt. “Doe maar een droge witte wijn” is na de proeverij verleden tijd.

"Je gaat wijn pas goed waarderen als je het ècht geproefd hebt"

De proeverij kan geheel op maat worden gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld op basis van een land, of regio (bijv. Frankrijk, Italië of Spanje). Ook wijnen uit de zgn. Nieuwe Wereld (bijv. Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië) kunnen we aanbieden. Of een combinatie van beide. Eventueel vergezeld van heerlijke bijpassende hapjes uit onze delicatessenwinkel. De wijnproeverij kan dus geheel op jouw wensen worden afgestemd. De proeverij vindt plaats in de winkel van Hein Post in Groningen, maar ook een proeverij thuis of op een andere locatie is mogelijk. Na de wijnproeverij heb je de gelegenheid om de geproefde wijnen met een aantrekkelijke korting te bestellen. Op die manier kun je ook thuis nog een keer genieten van je favoriete wijn(en).

Wijnproeverij Thema's

Een paar manieren om een wijnproeverij in te vullen zijn:

  • Tour de France: witte en rode wijnen uit Frankrijk
  • Giro d’Italia: witte en rode wijnen uit Italië
  • Vuelta d’España: witte en rode wijnen uit Spanje
  • Reis om de wereld in 8 glazen
  • Bijvoorbeeld alleen witte of rosé wijnen of een specifieke regio

De kosten van een proeverij zijn afhankelijk van de geselecteerde wijnen en van het aantal deelnemers.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een wijnproeverij?

Onder begeleiding van een wijnkenner wordt er spelenderwijs uitgelegd hoe je wijn moet proeven en hoe wijn wordt gemaakt. Daarnaast wordt uitgelegd waar je op moet letten om kwaliteit te herkennen en hoe je wijn kunt omschrijven.

Wat is het doel van een wijnproeverij?

Het voornaamste doel van een wijnproeverij is om een leuke leerzame wijnervaring te creëren onder begeleiding van een wijnliefhebber die je de weg wijst over wijn.

Wat kost een wijnproeverij?

De kosten van een wijnproeverij bestaan uit twee onderdelen: de begeleiding van de wijnproeverij en het aantal wijnen plus de kosten van de wijnen.

Voor begeleiding rekenen we tussen de € 100,- en € 150,- afhankelijk van de grootte en locatie van de wijnproeverij.


Voor de prijs van de wijnen kies je een thema uit en bepaal je het aantal wijnen dat je wilt proeven. Gemiddeld genomen ligt een flesprijs tussen de € 10,- en € 20,-. Het aantal flessen hangt af van de grootte van de groep.

Hoeveel wijnen proef je bij een wijnproeverij?

Gemiddeld proef je 8 wijnen tijdens een wijnproeverij. Eén fles is voldoende om rond de 10 tot 12 mensen een proefglaasje te schenken. Stel de gemiddelde flesprijs ligt rond de € 15,- dan kan je voor maximaal 12 mensen met € 150,- aan wijn een proeverij geven. Mocht je vollere glazen willen dan kan er nog een tweede fles bij.

Zitten er hapjes bij een wijnproeverij?

Hapjes zitten niet standaard bij een wijnproeverij inbegrepen. Voor bijpassende hapjes rekenen wij gemiddeld € 7,- per persoon. Dit is exclusief brood en/of toast. Met onze versafdeling hebben wij een ruim aanbod verswaren voor bij de proeverij.

Wat is een prettig aantal deelnemers voor een wijnproeverij?

Een aantal tussen de 6 en 12 deelnemers is ideaal. Je kunt tot 12 deelnemers bedienen met 1 fles per wijn.

Contactformulier

Stel hier je vraag of verzoek. We nemen binnenkort contact op.

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken