
Tomasu Soy Sauce
Verkrijgbaar bij Hein Post
Dè enige microgebrouwen sojasaus van Europese bodem, ambachtelijk geproduceerd in Rotterdam met lokaal geteelde sojabonen, tarwe en zout. Na een fermentatie van minimaal 24 maanden in houten vaten ontstaat een unieke saus met diepe umami, rijke complexiteit en een elegante afdronk. Geliefd bij topchefs en fijnproevers wereldwijd. Perfect als finishing touch in zowel oosterse als westerse gerechten.
Over tomasu
Van de Hoeksche Waard naar jouw keuken: maak kennis met Tomasu Soy Sauce, de enige sojasaus die in Europa wordt gebrouwen. Wat in 2015 begon met de ambitie van Thomas Uljee om sojasaus op ambachtelijke wijze te produceren, is vandaag een unieke smaakmaker voor chefs én fijnproevers.
Deze bijzondere sojasaus wordt gebrouwen in Rotterdam, met biologische sojabonen en tarwe uit de Hoeksche Waard, bronwater en grof grijs zeezout uit Guérande. Vervolgens rijpt hij minimaal 24 maanden in oude Schotse whiskyvaten van 25 tot 50 jaar oud. Het resultaat? Een diepe, complexe umami-smaak die elk gerecht naar een hoger niveau tilt.
Oprichter Thomas Uljee, zelf bakker, raakte geïnspireerd door een Amerikaanse sojabrouwer en begon na een bezoek aan Kentucky te experimenteren met het brouwen van sojasaus. Vandaag de dag worden de sojabonen en tarwe biologisch verbouwd in de Hoeksche Waard en gecombineerd met bronwater en grof grijs zeezout uit Guérande. De fermentatie wordt op gang gebracht met Tomasu’s eigen kweek van de schimmel Aspergillus oryzae Tomasu, wat resulteert in een unieke, karaktervolle saus.