Feest is het zodra er een fles Muscadet van ons topdomein David & Duvallet opengaat. Ontzettend lekkere witte wijnen uit de westelijke Loire, de Pays Nantais. Gemaakt van de melon de bourgogne. Ingetogen klasse. We importeren maar liefst vier verschillende cuvées. Van de strakke frisheid van de Clos du Ferrétot de haast bourgondische contouren van de cru Goulaine (het proberen waard!).

Proefdoos Muscadet uit de Loire

In de streek Sèvre et Maine in het westen van de Loire hebben Stéphane David en Sébastien Duvallet ongeveer 40 hectare van de wijngaard Clos du Ferré in bezit. De doelstelling van deze mannen is simpel; alleen het beste eruit te halen wat deze wijngaard te bieden heeft. De wijngaarden zijn ideaal gesitueerd op het zuid-zuid westen met een relatief koele bodem (graniet in de ondergrond) waardoor de druiven optimaal gebruik maken van een langere rijpingsperiode. Traditioneel worden de wijnen na hun alcoholische vergisting enkele maanden gerijpt op de restanten van de gistcellen, ‘sur lie’ , waardoor de aroma’s complexer worden.

Door de nabijheid van de oceaan en het type bodem ontwikkelt de wijn een kenmerkend ziltig karakter. Dit zorgt ervoor dat dit type wijn uitstekend past bij schaal- en schelpdieren.

Proefdoos Bestellen? Klik hier

16 september 2022