De favoriete (kerst)wijn van Frank komt uit het zonnige Spanje. In misschien wel het het beste gebied voor voor de productie van rode wijnen: Ribera del Duero. Dominio de Cair (hypermodern wijnbedrijf) gelegen in het hart van Ribera del Duero maakt een wijn genaamd Cair - Cuvée die werkelijk alles overtreft. Een wijn met fruit, sap, complexiteit en intensiteit. Een wijn die past bij lamsvlees, geroosterd varkensvlees, stoofpotten (hazenpeper), bloedworst(!) en pittige kazen. De Cair Cuvée is gemaakt van 20-25 jaar oude wijnstokken, waarbij de vinificatie plaats vindt op roestvrij stalen tanks en een gedeelte 9 maanden op grotendeels Frans eiken. De wijn is een blend van tempranillo met een klein percentage merlot.

 

Cair - Cuvée hier bestellen

Het terroir van Cair is uitermate geschikt voor de plaatselijke variant van de tempranillo druif (de tinto fino of tinta del paìs). De wijngaarden zijn aangeplant op bodems met mergel, kalksteen en klei en liggen op een plateau op 900 meter boven zeeniveau. Daardoor zijn de nachten zelfs hartje zomer koel, waardoor de wijnen hun fruitaroma's en frisse zuren behouden.

Dominio de Cair is een nieuw gebouwd wijnbedrijf gelegen binnen de gemeentegrenzen van La Aguilera, Quintana del Pidio, Gumiel de Mercado en Moradillo de Roa in de DO Ribera del Duero (Burgos). De eerste wijnen werden uitgebracht in december 2010. Het domein is uitgerust met de meest moderne systemen van productie, terwijl men met veel respect voor de natuur de oude wijngaarden koestert, die gelegen zijn op hellingen met een hoogte van 800-950 meter boven de zeespiegel. Er wordt uitsluitend handmatig geplukt, waarbij het juiste moment van plukken cruciaal is voor de uiteindelijke kwaliteit van de wijn. De druiven worden onderworpen aan een grondige kwaliteitscontrole, het gebruik van een dubbele sorteertafel, de gisting in houten vaten en rijping in nieuwe Frans eiken barriques. Dit, in combinatie met de nieuwste technologie en jarenlange ervaring, garandeert wijnen van de hoogste kwaliteit. 

Het leven is te kort voor slechte wijn!

21 december 2021