De derde donderdag van november, tijd voor: Beaujolais Nouveau!

Verkrijgbaar bij Hein Post via deze link: Beaujolais Nouveau 2022

Wat viert men?

Met de allocatie van de Beaujolais Nouveau viert men in Frankrijk dat de oogst weer veilig binnen is. Ieder jaar opnieuw een reden om met familie en vrienden bij elkaar te komen en even stil te staan bij het afgelopen jaar.

Smaakomschrijving Beaujolais Nouveau 2022

De Beaujolais Nouveau 2022 van Domaine des Nugues in Lancié barst van het rode fruit, is heerlijk sappig en fris en heeft geen snoepjes tonen. Deze jaargang is verleidelijk lekker! Serveer licht gekoeld, uit ballonvormige glazen. 

Domaine de Nugues Beaujolais Villages

Daar waar de Mâconnais overgaat in de heuvels van de Beaujolais is het terroir wezenlijk anders dan in de rest van het gebied. De noordelijke Beaujolais heeft een bodem van graniet en leisteen. Het is het gebied van de tien Crus du Beaujolais, maar ook het gebied van de AOC Beaujolais Villages. Omdat het terroir uitermate geschikt is voor de gamay druif hebben de Villages wijnen uit de noordelijke Beaujolais een hogere kwaliteit dan de gewone AOC Beaujolais uit het zuiden van de streek. Dat geldt net zo voor de primeur/nouveau wijnen. Rode Beaujolais wordt gemaakt van de gamay druif, voluit ‘gamay noir à jus blanc’.
17 november 2022