Op woensdagavond 19 oktober a.s. presenteert eigenaar en wijnmaker Michele Scienza de prachtige wijnen die hij maakt op zijn wijngoed Guado al Melo. Het domein ligt in Castagneto Carducci in Bolgheri, aan de Toscaanse kust. Bolgheri wordt de Haut-Médoc van Toscane genoemd, omdat het terroir en de meest gebruikte druivensoorten - cabernet sauvignon en merlot  -  vergelijkbaar zijn met dat gebied in Bordeaux. De directe buren van Guado al Melo zijn Sassicaia en Antinori’s Guado al Tasso, twee van de meest beroemde domeinen van Italië.
Michele’s topcuvée ‘Atis’ kreeg in de Gambero Rosso ‘Tre Bicchieri’. Dat is de hoogste onderscheiding. Zijn cuvée ‘Rute’ kreeg ‘Due Bicchieri’. Michele zal alles vertellen over zijn bio filosofie van wijnmaken, over het terroir en over zijn wijnen.

De locatie is wederom de Herberg van Hilbrantsz in Eelde. Een fijne gelegenheid voor een wijnproeverij zoals we al enkele keren mochten ervaren. Parkeerruimte is ruim voorhanden. Reageer snel. We hebben plaats voor 30 deelnemers.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: henk@heinpost.nl

Masterclass: Guado al Melo - met Michele Scienza
Datum: woensdag  19 oktober- aanvang  20.00 uur
Locatie: Herberg van Hilbrantsz,  Hoofdweg 90,  Eelde
Entree: € 25.00,- p.p.  contant te voldoen bij binnenkomst

Frank Post en Henk Beins (henk@heinpost.nl)

06 oktober 2022