Beste wijnliefhebber,

Met veel genoegen willen wij je uitnodigen om weer een bijzondere masterclass van Hein Post bij te wonen.

We gaan naar Portugal. Op vrijdagavond 2 september a.s. komt export manager Sophie Mrejen speciaal voor ons naar het noorden om de buitengewone wijnen van één van de meest interessante wijnbedrijven van Portugal, Quinta do Monte d’Oiro, te presenteren. Sinds 2014 importeren wij hun kraakheldere wijnen. Zowel wit als rood, met prachtig fruit, frisheid, elegantie en fijne mineraliteit. Het domein krijgt internationaal veel lof en is vorig jaar door Revista de Vinhos uitgeroepen tot Winery of the Year 2021.

De quinta ligt in een relatief koel deel van het land, 50 km ten noorden van Lissabon en 25 km van zee. De wijnen worden met veel zorg gemaakt èn zijn biologisch. De focus van het 20 ha wijngaard omvattende bedrijf van eigenaar José Bento dos Santos ligt met name op druiven uit het noordelijke Rhônedal. Viognier voor wit en syrah voor rood. Dat verwacht je niet direct in Portugal. José is bevriend met een van dè topproducenten daar Michel Chapoutier, dat is de link. Toch worden er ook prachtige wijnen gemaakt van typisch Portugese druivensoorten als touriga nacional en tinta roriz.

Samen met Sophie zullen we bijna het volledige wijnassortiment gaan proeven, van de instapwijnen tot de icoonwijnen aan toe. Uiteraard krijgen we ook een beeld van Quinta do Monte d’Oiro en hun filosofie. De wijnen zijn al jaren een vaste waarde in ons assortiment en we blijven er zeer enthousiast over. Dit is je kans om ze te proeven!

De locatie is weer de Herberg van Hilbrantsz in Eelde. Reageer snel, we hebben plaats voor 30 deelnemers! (N.B. het is Corso weekend; daardoor kan het iets lastiger zijn met parkeren).

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: henk@heinpost.nl

Masterclass: Quinta do Monte d’Oiro - met Sophie Mrejen
Datum: vrijdag 2 september a.s. - aanvang 20.00 uur
Locatie: Herberg van Hilbrantsz,  Hoofdweg 90, Eelde
Entree: € 25,00 p.p. contant te voldoen bij binnenkomst

Frank Post en Henk Beins (henk@heinpost.nl)

Tot snel!

26 augustus 2022