Met trots presenteren wij de wijnen van Finca de la Rica. Ons nieuwe wijnhuis uit La Rioja, Spanje! 

Finca de la Rica El Gui 

[foto]

Lichtrode kleur met blauwe hints. In de neus tonen van aardbeien, frambozen en een vleugje viooltjes. Sappige, plezierige wijn met een levendige zuurgraad. 

Bodemstructuur: klei & kalk 
Fermentatie: RVS tanks 
Lagering: 6 maanden op Franse & Amerikaanse eikenhouten vaten. 

Finca de la Rica El Buscador crianza

[foto] 

Diepe, intense en heldere robijnrode kleur. Mooie tonen van zwart rijp fruit, vermengd met delicate aroma's van koffie, zwarte peper, kokosnoot en drop. Romige, zachte en vriendelijke wijn met fijne tannines, een goede complexiteit en een uitgebalanceerde zuurgraad. De rijping in Franse vaten geeft de wijn een extra complexiteit en elegantie. 

Bodemstructuur: klei & kalk 
Fermentatie: RVS tanks 
Lagering: Gerijpt op Franse eikenhouten vaten. 

Finca de la Rica El Rincon de Los Enebros

[foto]

Helder robijnrood van kleur met fruitaroma’s, bloemen en tonen van karamel. Deze geur wordt aangevuld met een vleug vanille & kokos. Fris en vriendelijk in de mond, waar het fruitige van de garnache en de elegante van de tempranillo perfect samenkomen. 

Bodemstructuur: klei & kalk 
Fermentatie: RVS tanks 
Lagering: 12 maanden op Amerikaans eikenhouten vaten. 

Finca de la Rica El Nómada

[foto]

Zwart fruit en lichte toastaroma’s stuiven het glas uit, gevolgd door aroma's van zwarte peper, chocolade, noten en zoethout. Sappig met een medium body, een goede structuur en gebalanceerde zuurgraad. 

Bodemstructuur: klei & kalk 
Fermentatie: RVS tanks 
Lagering: 13 maanden op Franse eikenhouten vaten. 

Achtergrondinformatie 

El Nómada komt voort uit een selectie van de 4 beste percelen van Tempranillo en Graciano: Matadula, Henares, Andaverde en Larrazuri. 

Finca de la Rica bevindt zich in Labastida, in het zuiden van de regio van Álava, middenin het hart van de Rioja regio. Hier verbouwt Finca de la Rica al wijn sinds 1793. Zij worden dan ook gezien als pioniers in de Rioja regio, als één van de eerste die de Rioja wijnen gingen produceren zoals wij die nu kennen. De etiketten verbeelden de kindertijd van de wijnmakers; een reeks hersenkrakers als afbeeldingen, zodat mensen zich met hun gezelschap en de wijnen van Finca de la Rica kunnen vermaken. 

Finca de la Rica verwijst naar de groente die in het begin van de 18e eeuw veelvuldig werd gepland op de plek waar de wijnmakerij is gevestigd. Vroeger, net voordat een wijngaard werd geplant, plantten telers enkele andere groenten om de bodem een meer rijkdom te geven. In Labastida ging dit om een groente die plaatselijk ‘La RICA’ wordt genoemd. 

23 februari 2022