Online populair! Latitude rouge 43 Chardonnay Vermentino & Latitude 43 Grenache Syrah Merlot

Stop met zoeken ....... dè perfecte huiswijn heet Latitude          

Elke maaltijd wordt een diner met een goed glas wijn. Dat was een treffende uitspraak van Hubrecht Duijker en hij heeft gelijk. Maar je trekt niet elke dag een flesje Mouton-Rothschild open en dus zijn we allemaal op zoek naar de ideale huiswijn. Wit, rood, betaalbaar,vooral ook lekker. Een wijn die multi-inzetbaar is en niet verveelt. Afgesloten met een schroefdop, want dat is handig èn een fout in de wijn door een geïnfecteerde kurk is uitgesloten.

De witte en rode Latitude 43 (verwijzend naar de 43e breedtegraad, de locatie in Zuid-Frankrijk waar de wijnen vandaan komen) worden gemaakt door alleskunner Jean-Claude Mas. De wijngaarden van zijn Domaine de Martinolles liggen tussen Limoux en Carcassonne. Daar is het koeler dan in veel andere gebieden van de Languedoc. Dat verklaart de heerlijke frisheid in de witte wijn, maar ook in de rode. 

Ik zou het wel weten. Latitude, dat wordt mijn huiswijn.

 

Latitude 43  Chardonnay / Vermentino     per fles  6.25 Euro

Latitude 43  Grenache / Syrah / Merlot     per fles  6.25 Euro

 

  ,

Assemblage die we vaker tegenkomen. De geurige, bloemige vermentino gekoppeld aan de meer neutrale, maar ‘vettige’ chardonnay. Aroma’s van voorjaarsbloemen en wit fruit. Fris en verkwikkend in de smaak met zachte zuren en voldoende vulling. Uiteraard geen hout, lekker ongecompliceerd. Ideale witte huiswijn! 

Latitude wit 43 Chardonnay Vermentino is te bestellen bij Hein Post in de winkel of webshop.

De Rhônedruiven grenache en syrah met hun kruidige tonen en de Bordeaux druif merlot met zijn bessen en kersen. Het werkt. Heerlijk fris rood fruit met een klein pepertje in de neus. Ook in de smaak overtuigt de wijn met sappig fruit en elegantie. Gewoon heerlijk. Ideale rode huiswijn!

Latitude 43 rood Grenache Syrah Merlot is te bestellen bij Hein Post in de winkel of webshop.

22 januari 2022