Van € 10,95 voor € 9,95 per fles!

Een geheimpje uit de Nahe, Kreuznacher 'Valentin' Riesling van Weingut Lorenz. Een heerlijk speels spel tussen mooie zuren die je smaakpapillen wakker schudden en mineralen van de leisteen hellingen.. Eenmaal ontwaakt meldt het witte fruit zich samen met exotische vruchten als passievrucht en grapefruit. Puur en verkwikkend.

Het gebied aan de Nahe en de zijrivieren Glan en Alsenz kan bogen op een wijnbouwtraditie van 2000 jaar. Dankzij beschutting tegen koude wind door de heuvels van de Hunsrück zorgen milde temperaturen en veel zonneschijn voor een uitstekend klimaat voor de wijnbouw. De rivier de Nahe ontspringt in de Hunsrück en mondt bij Bingen uit in de Rijn. Het wijngebied ligt dus tussen de Moezel en de Rheingau in. Klein maar fijn, met een aantal producenten van de buitencategorie en meerdere uitstekende wijnbouwers. De Nahe is geologisch zeer complex wat een grote variatie in bodems oplevert. De druiven groeien op leisteen, vulkanische porfierbodems, löss, leem of mergel en dat biedt mogelijkheden voor een veelvoud aan druivenrassen en wijnstijlen. 

Het familiedomein Lorenz is sinds 1950 gevestigd in de Nahe, aan de stadsgrens van Bad Kreuznach. Ulrich Lorenz, hieronder zichtbaar in zijn sas een van zijn winterse wijngaarden inspecterend, heeft de dagelijkse leiding van het bedrijf. En hij is de wijnmaker. Riesling is natuurlijk de specialiteit van Weingut Lorenz en in de loop der jaren is de kwaliteit steeds omhoog gegaan. Naast de Rieslings van één 'Lage', die Ulli als liefhebber van de bekende Krimi de naam 'Tatort' meegeeft, is er de voortreffelijke Gutsriesling Valentin. Heerlijk bij kaasfondue, maar ook bij een Thaise Curry of als apéritief. Zum Wohl ! 

 

 

28 januari 2022