Hier zijn de top 5 gezondste noten op basis van hun voedingswaarde en gezondheidsvoordelen:

  1. Amandelen - rijk aan vitamine E, magnesium en gezonde onverzadigde vetten die helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk.

  2. Walnoten - rijk aan omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor het hart en de hersenen. Walnoten zijn ook rijk aan antioxidanten en hebben ontstekingsremmende eigenschappen.

  3. Pistachenoten - rijk aan antioxidanten, luteïne en zeaxanthine, die helpen bij het beschermen van de ogen. Pistachenoten bevatten ook veel vezels en eiwitten.

  4. Cashewnoten - bevatten veel koper, een mineraal dat belangrijk is voor het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Cashewnoten zijn ook rijk aan gezonde vetten en eiwitten.

  5. Macadamianoten - rijk aan gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en bevatten weinig koolhydraten, wat ze een goede keuze maakt voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Macadamianoten zijn ook rijk aan vezels, vitamine B1 en magnesium.

Het toevoegen van een handvol noten aan je dagelijkse voeding kan helpen bij het verbeteren van je algehele gezondheid en het verminderen van het risico op chronische ziekten. Echter, noten zijn ook rijk aan calorieën, dus zorg ervoor dat je ze met mate consumeert.

06 februari 2023