Dal Cero
Werkelijk alle wijnen die de familie Dal Cero maakt hebben dezelfde signatuur: sappig fruit en een enorme frisheid. Of dat nou de formidabele witte en mousserende wijnen zijn van het moederbedrijf Corte Giacobbe (sinds 1934) in het Soavegebied in Veneto òf de sublieme rode wijnen van hun in 1984 gestichte Tenuta Montecchiesi bij Cortona in Toscane. De wijnen zijn druiftypisch, buitengewoon puur en zuiver en worden gemaakt met de modernste vinificatie technieken. Houtrijping wordt alleen toegepast als de structuur van de wijn het toelaat, want het fruit moet dominant zijn. Hulde! Cortona heeft sinds 15 jaar een eigen DOC voor wijnen van de syrah druif, maar ook de typisch Toscaanse sangiovese (waar ook Chianti van wordt gemaakt) doet het hier in het oostelijk gedeelte van Toscane bijzonder goed. Op Tenuta Montecchiesi maakt Dal Cero van beide druiven geweldige wijnen.
peer, wilde bloemen, hint van banaan, vulling, tintelfris
citrus, appel, witte perzik, mineralen, zuiver, tintelfris, elegant
citrus, perzik, peer, passievrucht, licht filmend, elegant
kersen, frambozen, kruiden, fris, sappig, toegankelijk
jong vers rood fruit van frambozen en aardbeien, tintelfris, sappig, mineralen, zuiver
perzik, ananas, witte bloemen, tintelfris, delicaat
rode kersen, frambozen, bramen, fris, licht
rijp rood en zwart fruit, zoethout, kruiden, frisheid
Tussen een gewone Valpolicella en een Amarone in
acacia bloesem, rijp wit steenfruit, hazelnoten, mooi verweven bescheiden houttoon, veel structuur, frisheid, lengte
karakter van een witte Bourgogne
zwarte bessen, bramen, frambozen, specerijen, leer, levendig en elegant
Noordelijke Rhône stijl
citrus, perzik, meloen, peer, aardbeien, kersen, mineralen, veel finesse, lange en zuivere finale
Absolute toprosé
witte bloemen, citrus, groene appel, hint van tropisch fruit, broodgist, mooi droog, fijne mousse
prachtige champagne neus met bloemen, brioche, wit fruit, vanille en kruiden, lange zuivere finale
Zero dosage, met jaartal - geweldig Champagne alternatief
zwarte kersen, rijpe frambozen, cacao, mondvullend, fluwelig, fristoon, zeer lange finale
rood en zwart fruit van kersen en bramen, vers gemalen zwarte peper, frisse zuren en fijne tannines, balans
De wijnfamilie Dal Cero
Het begint allemaal 40 miljoen jaar geleden toen twee vulkanen 'crocetta' en 'calvarina' het landschap rond Verona domineren. Miljoenen jaren later in het jaar 1943 besluit Augusto Dal Cero op deze plek zijn eigen wijndomein te starten. Op een eeuwenoude bodemstructuur die bestaat uit dikke lagen lava, basalt en kalk plantte Augusto eigenhandig de druivenstokken op de hellingen van deze inmiddels uitgewerkte vulkanen. Agusto Dal Cero overleed helaas op jonge leeftijd. Zijn zonen Giuseppe en Dario zijn droom