Verfijnen

Sorteren op
Omlaag

Domaine Gérard Fiou Vuursteen

Het volledig biologische wijndomein van 24 hectare van Gérard Fiou ligt in de kleine plaats Saint-Satur, op ongeveer twee kilometer van de stad Sancerre. Saint-Satur wordt ook wel ‘The capital of the flintstone’ genoemd, verwijzend naar de bijzondere bodem met vuursteen (‘silex’). Arnaud: ‘Slechts 12 á 15% van de Sancerre-wijngaarden heeft een silex bodem. De meeste bodems bevatten klei, leisteen en kalk. Dit exceptionele terroir met de harde ondergrond levert een optimale rijping; de bodem houdt veel warmte vast, dat ’s nachts wordt doorgegeven aan de druiven. Een bodem met vuursteen zorgt voor een minerale smaak in de wijnen, een beetje rokerigheid en een mooie complexiteit.’

Sancerre en Geitenkaas

What grows together goes together is een gevleugelde uitspraak en dat geldt ook hier. Geitenkaas & Sancerre zijn een match made in heaven. Crottin de Chavignol komt net als de wijn uit de Loire en heeft eenzelfde mineralige, vuursteenachtige, pure smaak. En je raadt het al; deze streekkaas smaakt fantastisch bij de wereldberoemde streekwijn. Arnaud heeft nog meer tips: een jonge Sancerre (van 18 maanden oud) met zeevruchten, een rijpere Sancerre (van 7 á 8 jaar oud) is erg lekker met gevogelte.

Domaine Gérard Fiou voor thuis

Sauvignon blanc is een fantastische druif. Het drinken van een Sauvignon Blanc kan je oprecht gelukkig maken. Zijn het niet de uitbundige frisse zuren en het stuivende karakter dat bijna je glas uitspringt, dan zijn het wel de typische en herkenbare aroma’s. Mineraal, droog, zuiver, fris en strak. Reden genoeg om de wijnen van Gérard Fiou eens te proberen voor thuis!